Komunikace - jen 7% na slovní projev?
3 posters
Strana 1 z 1
Komunikace - jen 7% na slovní projev?
Nezdá se mi to. Koukám na němé filmy, které jsou stavěné na absenci slova a nechápu o co tam jde. V případě grotesek (Charlie Chaplin, Buster Keaton) děj není složitý, ale ani tak se nečapu. Možná je to tím, že už je to 90 let staré, takže je mi zcela cizí kontext děje. Ale pokud se dívám na současnou tvorbu bez zvuku, výsledek je totéž - chybějících 7% komunikace znamená ztrátu 100% obsahu. Takže nevím.
zoufalec- Poeet p?íspivku : 90
Registration date : 10. 06. 08
bez reci to ide...
Za cias sociku som u pribuznych v dosahu ORF pozeraval filmy. Kedze som nemecky nevedel ani zatat, odpojil som vnimanie reci a pocuval som len intonaciu a zive obrazky. Stacilo na pochopenie, o co v tom filme ide.
Po revolucii, ked nastali casy prijmu SkyOne a podobne, som napriek nejakym znalostiam anglictiny, dopadol podobne. Filmova anglictina bola na mna moc.
Casom som si dokonca vypestoval akysi "reflex", ktory vypina vnimanie cudzej reci v TV a radiu.
Co sa mi vypomstilo na anglickych lekciach, ked bolo cvicenie s textom z magnetaku.
Dnes uz dokazem pozerat filmy v aglictine vdaka dlhorocnej praci vo firmach s aglictinou ako oficialnym jazykom.
Napriek tomu mi nerobi problem pozerat aj film v nemcine, napriek tomu, ze neviem ani "ň".
Kazdopadne uplne bez zvuku by to asi neslo. Intonacia urobi vela...
...takze to bude asi individulane...
Po revolucii, ked nastali casy prijmu SkyOne a podobne, som napriek nejakym znalostiam anglictiny, dopadol podobne. Filmova anglictina bola na mna moc.
Casom som si dokonca vypestoval akysi "reflex", ktory vypina vnimanie cudzej reci v TV a radiu.
Co sa mi vypomstilo na anglickych lekciach, ked bolo cvicenie s textom z magnetaku.
Dnes uz dokazem pozerat filmy v aglictine vdaka dlhorocnej praci vo firmach s aglictinou ako oficialnym jazykom.
Napriek tomu mi nerobi problem pozerat aj film v nemcine, napriek tomu, ze neviem ani "ň".
Kazdopadne uplne bez zvuku by to asi neslo. Intonacia urobi vela...
...takze to bude asi individulane...
Jack- Poeet p?íspivku : 51
Registration date : 11. 05. 08
Re: Komunikace - jen 7% na slovní projev?
zoufalec napsal:chybějících 7% komunikace znamená ztrátu 100% obsahu
V němém filmu chybí právě i intonace, takže ne 7%, ale 42%. A pak je to otázka, na kolik je herecký výkon srozumitelný pro individuálního diváka. Už jsem si několikrát všimnul, že když se lidé dívají na film, nebo jeho pasáž, v cizím jazyce a nerozumí slovům, někteří z "jakéhosi" důvodu přidávají na zvuku Je to podmíněný reflex Nerozumím, co říká, tak to zesílím, protože to obyvkle funguje.Jack napsal:Kazdopadne uplne bez zvuku by to asi neslo. Intonacia urobi vela...
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: